Uitreiking vrijwilligerspenning 2016

Vrijwilligersdag 2016

Diaken Rob van Uden gaat voor in de vieringOp zondag 17 januari was er in de kerk van Bavel de jaarlijkse feestelijke viering waarin de vele vrijwilligers die de parochie rijk is centraal staan. En sedert een aantal jaren wordt aan het eind van die viering de speciale vrijwilligerspenning uitgereikt aan 1 of 2 vrijwilligers die daarmee extra in het zonnetje worden gezet. Dit jaar werd de penning uitgereikt aan Conny van Uden-Bossink  als dank voor haar vele werk vooral achter de schermen, zoals haar jarenlange inzet in het parochiecentrum, voor de liturgietekstgroep, de adventsmaaltijd en verkoop van derde Wereldproducten. Haar kinderen en ouders hadden stiekem achter in de kerk plaatsgenomen, en omdat haar man Rob de viering als diaken voorging, was zo het hele gezin getuige van deze dankbetuiging. Gerard Oomen, als vicevoorzitter van het kerkbestuur, sprak haar toe en overreikte haar de penning en de bijbehorende oorkonde.Conny van Uden en Adriaan van Gestel
 
Maar daarna was hij nog niet uitgesproken, want hij memoreerde dat niet alleen de kerk lekker verwarmd was ondanks het winterweer, maar ook dat het kerkgebouw in zijn algemeenheid in zeer goede staat verkeert dankzij de inzet van Adriaan van Gestel, die daar mede als bestuurslid vele jaren voor heeft zorg gedragen. ‘Is er wat in de kerk te doen dan is Adriaan er wel bij betrokken’, zo stelde Gerard Oomen. Bovendien is hij al jarenlang lid van de Caritas. En voor al die inzet werd ook hij volledig verrast met de penning en oorkonde.  Tijdens zijn korte dankwoord bleek ook dat zijn kinderen en kleinkinderen getuige waren van dit feestelijk moment. Het ontroerde hem zichtbaar.

Adriaan van Gestel

Na de viering was er voor alle vrijwilligers een gezellig samenzijn in ’t Klooster, en werd onder het genot van een drankje en een heerlijk buffet door de ruim 110 aanwezigen over van alles en nog wat bijgepraat, waarna rond half drie velen naar de presentatie gingen van het boekje over de enige echte Baviaon in de Tussenpauz. Het was dus weer een echte feestdag in Bavel. 

 

gezellig in 't Klooster

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.