muziek tijdens zondagvieringen

Vanaf 1 september zal er een aangepaste muzikale invulling van de zondagsvieringen ingevoerd worden.

Onze parochie is nog steeds rijkelijk bedeeld met vrijwilligers die zich willen inzetten voor de muziek op zondagen. Het zijn de leden van de volkszanggroepen, van het Gregoriaans koor en het Brigidakoor, dirigenten en organisten. Om de mogelijkheden van eenieder zo goed mogelijk in te zetten is in goed overleg met alle betrokkenen ervoor gekozen om maandelijks de volgende invulling na te streven: elke maand is er een viering met ondersteuning van de volkszanggroep, waarbij de vaste gezangen als ook 4 liederen gezongen worden, samen met een dirigent en organist.

Daarnaast blijft het gregoriaans koor maandelijks een viering verzorgen; er zal zoveel mogelijk een gezinsviering ingevuld worden, en het Brigidakoor of KBO koor zullen waar mogelijk de zondagsvieringen ook kunnen ondersteunen.

Desondanks zullen er maandelijks 1 of 2 zondagen overblijven. Er is voor gekozen om deze vieringen op te luisteren met orgelmuziek zowel voor als na de viering, met een kort meditatief orgelspel na de preek en tijdens de communiegang. Ook gastkoren zijn van harte welkom in onze vieringen.

Op deze wijze willen zangers, dirigenten en organisten hun muzikale bijdragen leveren aan de vieringen.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.