Vormsel 2013

Foto's Vormsel 2013

Vormsel 2013

In oktober 2012 zijn 38 vormelingen "op reis gegaan met Paulus" op weg naar het Vormsel.

Dit hebben ze gedaan in verschillende bijeenkomsten met alle vormelingen waar bij ze in bijna alle kerken van het samenwerkingsverband zijn geweest. Ze hebben ook vijf bijeenkomsten in kleine groepjes bij gastouders thuis gehad. Waarin ze met elkaar hebben hebben gepraat over allerlei dingen waar Paulus tijdens zijn reizen mee te maken had. In al deze bijeenkomsten stond natuurlijk het Vormsel centraal.

Op zaterdagavond 26 januari was de vormselviering in de Sacramentskerk te Breda.

De vormheer was Mgr. Liesen, bisschop van Breda en de muzikale ondersteuning werd verzorgd door Puella cantates, het meisjes/dames koor van de Sacramentskerk.

De bisschop was geen onbekende voor de Vormelingen, ze hadden al kennisgemaakt met hem op de donderdag voor het Vormsel. De bisschop is toen in gesprek gegaan met de Vormelingen over het "Onze Vader". Over de betekenis van de woorden die  in dit gebed gebruikt worden en hoe ze dit gebed kunnen vertalen naar hun eigen leven.

Na de vormselviering hebben de vormelingen uit handen van de bisschop een usb-stick gekregen met daarop een afbeelding van Paulus. Er stonden al twee bestandjes op de usb-stick namelijk de een brief van Paulus gericht aan de vormelingen en de elfjes (korte gedichtjes van elf woorden) die door de alle vormelingen gemaakt waren.

Een paar dagen na het Vormsel hebben de vormelingen allemaal nog een mailtje gekregen van de bisschop, waarin hij terug keek naar de vormselviering en vooruit keek naar de toekomst. Hoe de vormelingen met hun geloof om kunnen gaan.