Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief van parochie Bavel ontvangen? U kunt zich hieronder aanmelden.

Vormsel 2015

Voor Bavel, Ulvenhout en Jeruzalemparochie werden vormeling gevormd in de Laurentiuskerk Ginneken op 30 januari 2015

We kunnen terugkijken op een hele mooie viering waarin Bisschop Liesen dertig tieners heeft gevormd.

Aan de buitenkant valt hier weinig van te zien. Geen vurige tongen, ook geen duif die is neergedaald. We zagen wel dat iedere vormeling met chrisma een kruisje op je voorhoofd kreeg. Toch gebeurde er meer dan je denkt. Er gebeurde namelijk wel iets van binnen. Het vormsel kan namelijk een bijzondere uitwerking in je hart hebben, als je het toelaat. Door het doopsel behoorden deze kinderen al tot de kring van volgelingen van Jezus. Je wordt immers door het doopsel lid van de kerk. Het vormsel geeft je lef, vertrouwen en moed om er ook echt voor uit te komen dat je gelooft. En dat je een vriend, een volgeling van Jezus wilt zijn.

Dit kunnen mensen wel aan je zien. Door jouw lef te gebruiken om op te komen voor je klasgenoot die gepest wordt. Door jouw lef te gebruiken om op te komen voor de zwakkere binnen de maatschappij. Door jouw mond te openen wanneer er iemand onrecht wordt aangedaan. Door net als Paulus jouw moed te tonen en tegen een pestkop te zeggen dat hij moet ophouden. Door zo te reageren wordt jouw vertrouwen gesterkt dat je een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Zo laat je aan anderen zien dat God van mensen houdt en voor hen wil zorgen.

Het vormsel is voorbij. Het is geen afsluiting van het contact met de kerk. Er ligt een duidelijke opdracht. Net als Paulus mag je doorgaan in het voetspoor van Jezus te leven. Dit kun je vaak niet alleen. Daar heb je steun van anderen voor nodig. De kerk wil jouw die steun geven. Blijf dus vieren, leren over het geloof en help mee aan onze toekomst van de kerk.

Ik wens jullie vormelingen en jullie ouders een geloofvolle en hoopvolle toekomst toe.

Ineke Leemput (pw).