Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief van parochie Bavel ontvangen? U kunt zich hieronder aanmelden.

vrijwilligerspenning Parochie Bavel

De vrijwilligerspenning van de parochie Bavel.

Vele vrijwilligers zetten zich geheel belangeloos in voor het functioneren van de parochie. Voor die sterke betrokkenheid met kerk en parochie kan het parochiebestuur de vrijwilligers die een bijzondere inzet hebben verricht extra danken door middel van toekenning van de vrijwilligerspenning.

Dankzij een speciaal daarvoor bedoelde gift werd het bestuur in de gelegenheid gesteld om die prachtige penning te laten vervaardigen in 2011. Daniëlle Polman-van Kuijk maakte hiervoor het ontwerp en verzorgde ook de uiteindelijke vervaardiging. De penning is een bijzonder en passend kunstwerk.

De penning verbeeldt naast het kruis ook de voorgevel van de parochiekerk H. Maria Hemelvaart van Bavel, waarbij een blauwe lapis lazuli steen (op de plaats van het rosetraam) de verbinding legt met de naamgeefster van de kerk: de H. Maria.

De vrijwilligerspenning wordt uitgereikt samen met een oorkonde.

jaar/namen:

2012: Wil Carton-Verschuren  /  Jan v d Wijngaard